Gå til indhold

Undersøgelse af spiserør med røntgen

Se kontaktoplysninger
Røntgenundersøgelse af spiserøret foregår i Røntgen og skanning (billeddiagnostisk afdeling). Læs informationer om undersøgelsen her.

Før undersøgelsen

Du skal fjerne metalgenstande fx halskæder og piercinger og tøj fra det område, der skal undersøges.

Der er i øvrigt ingen forberedelse til undersøgelsen.

Selve undersøgelsen

Undersøgelsen varer ca. 15 minutter.

Du skal synke nogle mundfulde kontrast. Personalet sørger for, at du er placeret korrekt til undersøgelsen. Lægen gennemlyser og tager røntgenbilleder, når kontrasten fordeler sig ned gennem spiserøret.

Efter undersøgelsen

Det er vigtigt, at du drikker rigeligt væske for at undgå, at kontrasten giver forstoppelse. Afføringen kan være lysere de første dage efter undersøgelsen.

Svar på undersøgelsen

Røntgen og skanning (Billeddiagnostisk Afdeling) sender svaret på undersøgelsen til den læge eller afdeling/ambulatorium, som har henvist dig til undersøgelsen.

Risici ved undersøgelsen

Til undersøgelsen bliver du udsat for røntgenstråler. Den stråling, du bliver udsat for ved en undersøgelse med røntgen, svarer højst til nogle få års dosis af den naturlige baggrundsstråling.
Hvis du er gravid, eller hvis der er mulighed for, at du er gravid, er det vigtigt, at du kontakter os inden undersøgelsen. Et foster er særligt følsomt over for røntgenstråler.
Du kan læse mere om stråling og risici i Strålingsguiden https://www.sst.dk/da/udgivelser/2013/straalingsguiden---ioniserende-straaling.

Kontakt

Adresse

Sjællands Universitetshospital, Nykøbing F.

Røntgen og skanning

Billeddiagnostisk Afdeling

Hovedindgangen

Fjordvej 15, 3

4800 Nykøbing F.

Se kort

Find vej

Ring til os

Tlf. 56 51 59 00
Mandag til fredag kl. 9.00 - 15.00

Skriv til os

Digital post

Øvrig information

1 Maj
Lukket for planlagte undersøgelser og drop in røntgen